Когато Глен Клоуз говори за психични заболявания, това е семеен въпрос.

Когато Глен Клоуз говори за психични заболявания, това е семеен въпрос.

Winkfield, MD, PhD; Елизабет Марион Джафи, д-р; Лили Шокни, RN, MAS; и Маргарет И. Куомо, д-р.

Редакционният екип на WebMD, съставен от сертифицирани здравни специалисти и наградени журналисти, избира получателите. Тяхната работа ще бъде отбелязана и почетена на церемония по награждаване за специални поканени гости на 15 януари 2019 г. в Ню Йорк. Адвокат, режисьор и оцеляла от рак Сандра Лий и съ-водеща на 20/20, кореспондент на ABC News и оцеляла от рак Ейми Робах ще бъдат водещи. Настоящите потвърдени презентатори включват изследовател Падмани Шарма, доктор по медицина; Главен изпълнителен директор на Американското дружество по клинична онкология Clifford Hudis, MD; и журналист и автор Джоан Лунден.

WebMD допринесе за Stand Up To Cancer от името на получателите на наградата, а победителите ще бъдат представени в специално издание на изданието за януари/февруари 2019 г. Списание WebMD.

 WebMD Health Heroes са:

Смяна на игри

Кати Бейтс, актьор и активен говорител на Lymphatic Education & Изследователска мрежа

Носителят на Оскар, номиниран за Тони и носител на наградата Еми актьор и режисьор Кати Бейтс е оцеляла от рак на яйчниците и гърдата, която също е развила лимфедем, натрупване на течност в меките тъкани, след операция за nicozero цени двойна мастектомия. Тя е национален говорител на Lymphatic Education & Изследователска мрежа (LE&RN), която финансира изследвания на лимфедем и лимфни заболявания, предоставя стипендии за терапевти по лимфедем, спонсорира международен регистър на пациентите и осигурява обучение на пациентите.

По-рано тази година тя спонсорира LE&RN се разхожда в Ню Йорк, за да повиши осведомеността за състоянието и да помогне за намаляване на стигмата. Тя също така накара защитници в Деня на лобито на Капитол Хил да подадат петиция за подкрепа от Конгреса за финансиране на изследвания на лимфедем, последвано от друга разходка във Вашингтон, окръг Колумбия, за да повиши осведомеността. Г-жа Бейтс получи награда „Жени, създаващи история“ от Националния женски исторически музей, организация, фокусирана върху изграждането на Женски музей в Националния мол във Вашингтон.

Продължение

Доживотно постижение

Джеймс П. Алисън, д-р, Нобелов лауреат за 2018 г. и пионер в имунотерапията на рака

Д-р Джеймс Алисън, председател на катедрата по имунология в MD Anderson Cancer Center, е прекарал кариерата си в изучаване на регулирането на Т-клетъчните отговори и разработване на стратегии за имунотерапия на рак. Неговите открития го доведоха до пионерска блокада на имунната контролна точка като лечение на рак. По-рано тази година той беше удостоен, заедно със съполучателя си Тасуку Хонджо, с Нобеловата награда за 2018 г. за своето пробивно откритие, което блокира механизъм, който позволява на раковите клетки да избягват имунната система на тялото. Прието от Нобеловия комитет като ориентир в борбата с рака, откритието се признава като революционизиращо лечението на рака и фундаментално променящо начина, по който ракът може да се управлява.

Д-р Алисън продължава да провежда основни изследвания, както и транслационни изследвания на имунотерапии и комбинирани терапии, за да разкрие фактори, които влияят на реакцията и устойчивостта към блокади на контролни точки. Майка му и двамата му чичовци починаха от рак.

посланик

Руфъс Уейнрайт, певец и композитор, който създаде фондация, след като майка му почина от рак

Руфъс Уейнрайт е американско-канадски певец, автор на песни и композитор на поп и опера. Последната му опера «Адриан» наскоро беше на премиерата в Торонто. Майка му, фолк певицата Кейт МакГаригъл, беше диагностицирана с рядка форма на рак на черния дроб през 2006 г. и почина през 2010 г. Г-н Уейнрайт и сестра му Марта основаха фондация Кейт МакГаригъл през 2016 г., за да съберат пари в борбата срещу саркома, редкият и недостатъчно финансиран рак, който отне живота на майка му. Sing Me the Songs That Say I Love You: A Concert for Kate McGarrigle е документален филм, който улавя най-важните моменти от концерта на почит през 2011 г. в Ню Йорк. През 2018 г. Фондация Кейт МакГаригъл обедини усилията си с Stand Up To Cancer, сформирайки SU2C Kate McGarrigle Fund, нова програма за сътрудничество за предоставяне на ресурси за музикална терапия на пациенти с рак със страст към музиката, както и много необходими средства за изследване на саркома.

Адвокат

Карън М. Уинкфийлд, доктор по медицина, д-р, мисловен лидер за расовите различия в резултатите от рака

Д-р Карън М. Уинкфийлд е радиационен онколог и директор на Службата за равнопоставеност при ракови заболявания в Wake Forest Baptist Comprehensive Cancer Center. Тя е бивш председател на Комитета за здравни различия на Американското дружество по клинична онкология и фокусира изследванията си върху разбирането и справянето със социокултурните бариери, които допринасят за различията в резултатите от рака. Целта на нейното изследване е да разработи платформи за дискусии, които позволяват точно и навременно разпространение на здравна информация за подобряване на здравната грамотност сред общностите с недостатъчно обслужване и насърчаване на политиците да инвестират в инициативи, предназначени да се справят с неравенствата в системата за предоставяне на здравни грижи. Д-р Уинкфийлд също е съосновател и директор на Асоциацията на онколозите с черна радиация.

Продължение

учен

Елизабет "Лиз" Марион Джафи, доктор по медицина, изследовател, който използва нови ваксини за преодоляване на имунната толерантност

д-р Елизабет "Лиз" Марион Джафи е асоцииран директор на Bloomberg-Kimmel Institute for Cancer Immunotherapy и заместник-директор на Центъра за рак на Джон Хопкинс Кимел. Тя е международен лидер в разработването на имунно-базирани терапии за рак на панкреаса и гърдата. Тя притежава шест патента за ваксини. Нейните изследвания са фокусирани върху разработването на нови ваксини, които преодоляват имунната толерантност към ракови заболявания и забавят скоростта, с която болестта се разпространява в други органи.

болногледач

Лили Шокни, RN, MAS, една от водещите медицински сестри за рак в САЩ

Лили Шокни е административен директор на Центъра за гърди на Джон Хопкинс и директор на програмите за оцеляване от рак на Джон Хопкинс. Тя е два пъти оцеляла от рак на гърдата, регистрирана медицинска сестра в онкологията и медицинска сестра навигатор. Тя е национално и международно известна с работата си в застъпничеството на пациентите и мултидисциплинарния подход към онкологичните грижи, насочени към пациента, като подчертава важността на започването на грижи за оцелелите в момента на поставяне на диагнозата. Професор Шокни е съосновател и програмен директор на Академията по онкологични медицински сестри и навигатори и е съразработчик на Work Stride Managing Cancer at Work на Johns Hopkins Medicine, полза за служителите за бизнеса и корпорациите в национален мащаб. Тя също е съосновател и вицепрезидент на национална организация с нестопанска цел, наречена Майки, подкрепящи дъщери с рак на гърдата, която обслужва десетки хиляди семейства в национален и международен план от основаването си през 1995 г.

първопроходец

Маргарет И. Куомо, доктор по медицина, рентгенолог, автор и защитник на превенцията на рака

Д-р Маргарет И. Куомо е сертифициран радиолог, филантроп, адвокат и автор по здравеопазване и медицина, фокусиран върху теми, свързани с превенцията на рака. Тя е автор на Свет без рак: Създаването на ново лекарство и реалното обещание за превенция (2012), където изследва необходимите подобрения в скрининга, диагностиката, обучението на пациентите и координацията между правителства, академични изследователи и фармацевтични компании . През 2016 г. PBS излъчи едночасовата си документална версия на A World Without Cancer, с участието на документалния филм Кен Бърнс и певицата/автор на песни Валери Симпсън. 

Д-р Куомо е в ръководния съвет на True Health Initiative, глобално движение, фокусирано върху здравословния „начин на живот като лекарство“. През 2018 г. тя се присъедини към борда на HeritX.org, глобална изследователска и развойна организация, която се фокусира върху превенцията на свързани с BRCA и други наследствени ракови заболявания. До 2017 г. тя беше член на борда и ръководеше конференции на Capitol Hill за LessCancer.org, фокусирани върху намаляването и превенцията на риска от рак.

Продължение

"Получателите на тазгодишните награди Health Hero са разнообразна и вдъхновяваща група от хора, които споделят мощен ангажимент за подобряване на живота на хората, които живеят с рак, преживели рак и хората, които ги обичат“, каза Кристи Хамам, главен редактор и старши вицепрезидент на WebMD. „Горди сме да почетем тяхната работа за посрещане на сложните предизвикателства на рака както клинично, така и социално, и в ежедневния живот на хората.

Относно WebMD

WebMD Health Corp., компания за интернет марки, е водещ доставчик на здравни информационни услуги, обслужващ пациенти, лекари, здравни специалисти, работодатели и здравни планове чрез публични и частни онлайн портали, мобилни платформи и публикации, насочени към здравето. Здравната мрежа на WebMD включва WebMD Health, Medscape, MedicineNet, eMedicineHealth, RxList, OnHealth, Medscape Education и други притежавани WebMD сайтове.

WebMD®, Medscape®, CME Circle®, Medpulse®, eMedicine®, MedicineNet®, theheart.org® и RxList® са сред търговските марки на WebMD Health Corp. или неговите дъщерни дружества.

Относно интернет марките

Със седалище в Ел Сегундо, Калифорния, Internet Brands® е напълно интегрирана организация за онлайн медии и софтуерни услуги, фокусирана върху четири вертикални категории с висока стойност: здравеопазване, автомобили, правни въпроси и дома/пътувания. Отличените с награди потребителски уебсайтове на компанията водят в своите категории и обслужват повече от 250 милиона посетители месечно, докато пълната гама от предложения за уеб присъствие е установила дълбоки, дългосрочни отношения с малки и средни предприятия и корпоративни клиенти. Мощната, собствена операционна платформа на Internet Brands осигурява гъвкавост и мащабируемост, за да подхранва непрекъснатия растеж на компанията. Internet Brands е портфолио на KKR и Temasek. За повече информация, моля, посетете www.internetbrands.com.

Контакт с медиите:

Патриша ГарисънWebMD[имейл защитен]Мобилна:  347-407-2568

Изтеглете PDF

НЮ ЙОРК, 12 август 2015 /PRNewswire/ — WebMD Health Corp. (NASDAQ: WBMD), водещ източник на здравна информация, днес обяви, че Кристина Апългейт, Глен Клоуз, Кари Фишър и Джеф Гордън са избрани за WebMD Health Hero Финалистите на People’s Choice Award за тяхната страстна работа за промяна на здравния пейзаж, като посрещнат здравословно предизвикателство и връщат на другите. 

WebMD насърчава обществеността да гласува, за да определи кой от тези четири вдъхновяващи личности ще бъде избран за тазгодишното издание на наградата WebMD Health Hero в избора на хора. Хората могат да посетят https://www.webmd.com/healthheroes/2015-finalists за да гласуват за своя избор веднъж на ден, всеки ден до 31 август.

"Номинираните за People’s Choice 2015 насърчават здравето и благосъстоянието, като овластяват, мотивират и вдъхновяват другите по наистина смислен начин," каза Kristy Hammam, главен редактор, WebMD. "Очакваме с нетърпение да отпразнуваме техните усилия и страстен ангажимент за повишаване на осведомеността за техните здравни каузи и за тези, които са изправени пред собствените си здравни предизвикателства."

Миналогодишният победител в People’s Choice, Марта Стюарт, беше отличена за насърчаване на по-добро здравеопазване за възрастни хора чрез Центъра за живот на Марта Стюарт в Mount Sinai Hospital в Ню Йорк. Тазгодишните номинирани се разглеждат за тяхната работа в подкрепа на следните области:

Кристина Апългейт

Фондацията на актрисата Кристина Апългейт, отличена с награда „Еми“, Right Action for Women, насърчава ранното откриване на рак на гърдата и предлага помощ на жени, които не могат да си позволят скринингови тестове. Апългейт беше диагностицирана с болестта през 2008 г. Тя разказа за двойната си мастектомия през април 2014 г. По-късно същата година тя беше съвместно домакин и участва в 21-ия годишен EIF Revlon Run/Walk за жени, който събира пари за изследване на рака на гърдата, лечение и консултиране. Right Action for Women си партнира с ASICS America през 2013 г., за да произведе линия от продукти "розов рак на гърдата," като приходите отиват за усилията на групата да помогне на жените да бъдат подложени на скрининг.

[За да гласувате за Кристина Апългейт, щракнете тук]

Глен Клоуз

Когато Глен Клоуз говори за психични заболявания, това е семеен въпрос. Историята на семейството й вдъхнови носителката на наградата «Еми» актриса и номинирана за «Оскар» да стартира Bring Change 2 Mind през 2010 г. Националната кампания работи, за да разсее митовете около психичните заболявания и да предостави подкрепа на тези, които живеят с тях. Кампанията също така обучава ново поколение да говори открито за биполярно разстройство, депресия и други състояния. През 2014 г. Клоуз и нейната фондация си партнираха с Indiana University за да стартират College Toolbox Project, който насърчава студенти с психични проблеми да получат помощ и има за цел да намали стигмата в университетските кампуси. Фондацията стартира и подобна програма за гимназии LETSBringChange2Mind.

Продължение

[За да гласувате за Glenn Close, щракнете тук]

Кари Фишър

Кари Фишър превърна личните си борби с биполярното разстройство и злоупотребата с наркотици в шанс да повиши осведомеността и да се бори със стигмата на психичните заболявания. Фишър, която е диагностицирана на 20-те, говори открито за състоянието си и лечението си. Тя пише за това в мемоарите си от 2008 г. Пиене с желание, който се основава на сценично представление и по-късно става телевизионен специален. През 2001 г. тя получи наградата „Пърди“ от Националния алианс за психични заболявания, която почита човек, който е постигнал крачки за прекратяване на дискриминацията срещу тези с психични проблеми.

[За да гласувате за Кари Фишър, щракнете тук]

Джеф Гордън

Четирикратният шампион на NASCAR Cup Series Джеф Гордън не напуска своите печеливши пътища на състезателната писта. Той ги въвежда в игра с Детската фондация на Джеф Гордън, която финансира медицински изследвания и програми, предлагащи лечение на рак за деца. През 2012 г. групата помогна за стартирането на Butaro Cancer Center of Excellence, програма за лечение на рак в селските райони на Руанда. През 2011 г. Гордън стана говорител – и водач – на кампанията AARP’sDrive за прекратяване на глада, събирайки пари за хранене на възрастни хора, които нямат достатъчно храна.

[За да гласувате за Джеф Гордън, щракнете тук]

WebMD отпразнува своите здравни герои, хора, които са дали съществен принос за подобряване на здравето и благосъстоянието в Америка през последните девет години. Освен че ще отличи носител на наградата People’s Choice Award, WebMD ще отличи и победителите в следните категории: адвокат, чудо, учен и Зала на славата. Тазгодишните победители ще бъдат обявени през октомври и ще бъдат представени онлайн и в брой ноември/декември (печатен и таблет) на WebMD Magazine. За да научите повече за наградите WebMD Health Hero Awards, посетете https://www.webmd.com/healthheroes.

Относно WebMD

WebMD Health Corp. (NASDAQ:  WBMD) е водещият доставчик на здравни информационни услуги, обслужващ потребители, лекари, здравни специалисти, работодатели и здравни планове чрез нашите публични и частни онлайн портали, мобилни платформи и публикации, насочени към здравето. Здравната мрежа на WebMD включва WebMD.com, Medscape.com, MedicineNet.com, eMedicineHealth.com, RxList.com, Medscape Education (Medscape.org) и други притежавани на WebMD сайтове и приложения.

Продължение

WebMD®, Medscape®, CME Circle®, Medpulse®, eMedicine®, MedicineNet®, theheart.org® и RxList® са сред търговските марки на WebMD Health Corp. или неговите дъщерни дружества.

Снимка – https://photos.prnewswire.com/prnh/20150811/257756